Професије у области електротехнике

Електротехника обухвата производњу електричне енергије, пренос као и све врсте њене употребе. Електротехником се бави електроинжињери, електротехничари, електричари разних профила и аутоелектричари.

Радници у овој грани технике раде на пословима постављања електричних водова, производе електричне машине и делове, монтирају уређаје, машине, светлосне уређаје и слично. Аутоелектричари одржавају електричне и електроничке уређаје и инсталације у аутомобилу, монтирају и демонтирају расвету аутомобила и регулишу стартовање возила.Информатичким технологијама се баве информатичари, програмери, а уско је повезана са свим осталим пословима и занимањима.

Информационо комуникационе технологије (ИКТ) су присутне у свим гранама савременог света од наставе у школи, у аутомобилу док се возите, у медицини, у продавници док плаћате рачуне и слично.

Обезбеђују у свакодневном раду подршку компјутерских система, инсталирање нових програма и опреме, успостављање и одржавање мреже и других система за комуникацију података и рад с њима, обезбеђивање техничког надзора производње, употребе, одржавање и поправке телекомуникационих система.

Роботика је грана науке о роботима, њиховом дизајну, изради и примени. Обухвата поље информатике, машинске технике и електротехнике. Роботиком се баве инжињери и техничари роботике.

Овај унос је објављен под 5. разред. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.